ladies day at KIDZANIA

Isnin lepas bos Erin belanja Erin and opismate ke kidzania bersempena berjayanya kami mengatur INTRADE 2013..so kami sampai sana pukul 10 pagi..sebab kami ambil sesi yang pertama pukul 10 am hingga 3 pm..


Sampai sana je punya ramainya orang walaupun hari biasa..maklum la cuti sekolahkan..ada yang datang dari terengganu...perak...mujur la erin dah book online tiket tu..jadi tak ada la kena beratur and tunggu turn lama sangat...


Pas check in je kita orang terus naik ke tingkat 5..(memang itu je level dia pun..bangunan besar kemain) masuk2 je erin terus suruh Mia posing ambil gambar dulu...(maklum la mama dia kan gila ambil gambar tak kira masa...)sebab tertarik sangat dengan decoration dia..maklum la first time masuk...
Actually lau bukan sebab bos beria2 suruh pergi and nak belanja tak adanya erin bawak mia pergi sini...masuk untuk erin dan mia RM 70..tapi opismate erin anak dia 2 org je dah kena RM 120...tapi bos belanjakan so tak kisah la...


Misi pertamanya mia diminta pergi ke bank CIMB untuk cash kan voucher dia...dorang dapat Z50...(bukan duit betul2..duit kidzania) pas dia cash kan tu erin suruh dia amek pic lagi sambil pegang duit tu...mia pun dah start excited nak join macam2 benda yang dia nampak...




Erin pun fikir eduentertaiment kan...of coz la dia boleh join sume...sekali bila tengok manual map yang dia bagi ada la dalam 5 benda je yang mia boleh join...



Kat sini erin dah mula fikir dah...mujur bukan erin yang bayar..lau tak memang rasa tak berbaloi langsung..bayar mahal2 sekali tak boleh join pape...start la rasa tak puas hati datang...tambahan plak bos janji nak datang tetiba dia kata dia kena gastrik plak..wahhh macam dipermainkan pulak kan...





Ok tak pe...erin pun carikan la mia something yang dia boleh join...setiap benda yang dia join akan tambah duit dia...tapi ada jugak yang kena bayar dengan duit dia tu bila dia nak join...





First erin bagi dia join construction...konon2 dia susun and simen batu bata...bila dia dapat duit lepas buat aktiviti tu dia keluar je jumpa erin dia jerit "yeaahhhh"...wahhhh sangat membara semangat dia...
Then dia ajak join benda lain plak...erin suruh dia join painting rumah...dia la yang paling kecil join...apa yang dia cat erin pun tak tau...sebab parents tak boleh masuk...maklum la dorang kan ada jurugambar dorang sendiri...3 keping gambar saiz 8R RM 50...tapi pic hurmmm lau kena yang pandai amek pic cantik la...kena yang tak??hampeh...sebab opismate erin beli gambar2 anak2 dia...ada yang ok...ada yang tak...




Macam bazir je kan RM50 lau pic tak cantik...betul2 main duit benda2 macam ni...sama je la macam I-city..genting..legoland..and etc yang seangkatan dengannya...
And ada la lagi dua tiga yang mia join....and suddenly perut berbunyi...lapar kot dah la tak sempat breakfast...haaa...nah kat dalam tu mahal giler...sosej je dah RM6++ air mineral RM 5++....perghhh memang kaya la tokey kidzania nih....betul2 cekik darah...




Mujur la erin bawak susu mia standby...nak menantikan pukul 3pm...lama la pulak...its better erin belikan makanan kat luar kenyang pun kenyang...dari dia makan sosej je...kenyang apa??and untuk info korang outside food tak boleh bawak masuk...dorang siap sportcheck beg tau...



Sesungguhnya ini la kali pertama dan terakhir erin masuk...yela erin bukan orang kaya nak layan benda2 yang mahal2 macam ni..bagi erin macam tak ada faedah pun ada...ye la...kita dulu2 tak ada pun benda2 ni semua tak elok je capai cita2 masing2...kan??tapi tak tau la lau de yang tak setuju dengan erin...bagi erin baik duit yang erin bazir kan(kalau erin yang bayar la..) ni beli benda makan masak kat umah...atau bawak mia pergi pantai or padang main bola...itu lagi bagis...dapat membantu perkembangan dia...



Tapi kalau korang ada yang nak pergi...erin tak halang...abah mia pun dah cakap kat erin..(ni semua punca dari kes yang i-city tu...) dia kata tak jadi la nak bawak mia ke tempat2 macam tu...dia nak bawak mia pergi cuti tempat len yang lebih berbaloi...bukan sayang duit nak habiskan kat anak...tapi kalau setakat anak kita yang tengah excited tu tapi keseronokan dia tu terpaksa dilimitkan hanya kerana tinggi tak cukup...umur tak cukup untuk apa....baik pergi tempat yang tak ada limitkan ketinggian dan umur...
Ok korang tu al kisah kidzania...nanti ada lagi 1 post sambungan balik dari kidzania tu kita orang kemana pulak....enjoy pic mia kat kidzania...




Tabung Mia

Menarik Disini