MY ENGAGEMENT DAY 6/8/17 -PART 1-

Assalammualaikum sahabat sahabat sekelian.. Alhamdulillah hari ni pagi pagi dah hujan. Rahmatnya dihari jumaat ni.. Hari ni CCB nak share pasal mahlis pertunangan CCB ahad lepas.. Selepas 6 tahun CCB jadi single mom dan selama 6 taun tu jugak le berkawan dengan ramai orang.. Syukur allah pertemukan jugak jodoh baru (insya allah).


Majlis Pertunangan ni adalah perancangan last minit.. CCB ada mse lebih kurang 2 minggu nak buat persiapan.. Sebab date pertunangan ni dapat pun masa family BF (belum tunang lagi masa tu) datang jamuan raya hari tu..

Persiapan semua CCB buat sendiri, hantaran tunang CCB buat sehabis kreatif DIY & recycle je sebab dah lama sangat tak mendeko sebenarnya.. lebih kurang 4 tahun kat rumah tak ada majlis macam ni.. Kalau dulu arwah ayah yang akan buat kan.. Pihak sebelah hantar 5 dulang so CCB balas 7 dulang..

Tak naik barang sekali sebab bakal mak mertua kata nanti nikah baru bawa sekali..


CCB banyak hantar makanan dan manisan..

Total cost :

*Hiasan dulang (bunga, gabus,lapik gabus, riben & renda) - RM100
*Brownies - RM 65
*Cupcakes flavor american choclate - RM 35
* Gula gula, coklat & jelly - RM 50 (termasuk anak CCB punya jajan..And tak habis pun gula gula yang CCB beli tu bagi ke pihak sebelah..lebih nya anak anak buah yang habiskan)
*Bunga kapur, gambir & sireh - RM 15 (bunga kapur tu dah mahal sekarang sekuntum RM4.50)

lebih kurang dalam RM 200++ la cost untuk hantaran sebab ada yang selit untuk kat rumah..

 - bunga2, bakul buah & sampah (kertas warna kat bawah buah tu) beli dekat GM Klang
 - gula gula, coklat marshmallow tu beli dekat kedai borog makanan ringan
 - Sireh & buah beli dekat Pasar Besar Klang


- buah buahan -


- apam polka dot jiran sebelah rumah buat -


- gula-gula, coklat & marshmallow -


- pulut kuning mama CCB masak, corak ni CCB yang masuk kan dalam acuan -


- brownies (jiran jugak yang buat sebab dia ada meniaga online) -


- cup cakes (CCB suka order kek dengan dia.. sedap keknya) -


- sireh junjung (yang ni selalunya arwah ayah yang akan buat, CCB buat tak jadi sireh junjung) -


Tabung Mia

Menarik Disini