My Meow Now

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

MOGA DIKAU TENANG DISANA

Assalamualaikum semua.. Hari nie genap 4 tahun arwah ayah CB meninggalkan kami.. Tarikh yang CB tak akan lupa sama sekali.. 4 tahun lepas arwah ayah dapat serangan jantung secara mengejut.. Masa tu CB keluar dengan kawan.. Hp pulak habis bateri.. Sedih rasanya tak sempat jumpa ayah buat kali terakhir..





Ayah orang yang banyak back up CB.. Support CB.. Ingat lagi masa zaman sekolah dulu dek kerana ayah dan CB suka menyanyi, ayah sanggup beli barang muzik dan tubuhkan 1 band.. Kita orang nyanyi dekat kenduri2 kahwin.. Ayah ada set karaoke dekat rumah untuk anak2 lepas gian menyanyi..

Setiap apa yang ayah minat dikongsi dengan anak2.. Ayah pernah masuk lumba kereta dekat litar.. Masa tu seronok bila dapat masuk dekat kokpit.. Dapat tengok macam2 jenis kereta yang dah di modify.. Last minat ayah adalah superbike.. CB suka ikut ayah konvoi.. Dari situ CB pun bercita2 untuk miliki motor superbike sendiri nanti..

Kalau bab shopping pulak.. Ayah tak pernah benarkan CB pilih sendiri.. Sebab ayah kata tak cantik dan sebagainya.. Kadang jeles dengan kawan2 sebab diaorang boleh pakai ikut trend up to date waktu tu.. Kalau bab kasut memang CB tak pernah dapat nak pakai kasut flat shoes.. Ayah cuma kan belikan high heels.. Dah kerja and cari duit sendiri nie la baru merasa nak pakai flat shoes dan shopping apa yang diri sendiri nak…

Ayah memang seorang yang baik.. Suka tolong orang.. Dia paling tak boleh tengok orang susah lagi2 ahli keluarga.. Dia sanggup tak ada duit nak makan asalkan dia dapat tolong adik beradik dia.. Biarpun orang selalu mengata dia, kutuk dia sebab dia hanya driver lori.. Tapi die tak pernah kecik hati.. Dia tetap senyum..





“Ayah..
Ampunkan semua dosa akak pada ayah.. Halalkan makan minum akak ye..
Maaf kalau akak bukan anak yang baik.. anak yang sempurna..
Terima kasih sebab selalu sabar dengan kerenah akak.. Sentiasa ada menjadi tulang belakang akak..
Moga ayah tenang..damai dekat sana.. Moga ayah di tempatkan dikalangan orang yang beriman..


Tabung Mia

Menarik Disini