My Meow Now

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

JAWAPAN KEPADA 10 SOALAN SHIKIN RAZALI

Salam kenalan maya sekelian.. Terima kasih Shikin Razali sebab tag CB untuk jawab 10 soalan dari awak.. Huhuhu rasa macam kena temuramah dengan wartawan pulak.. Soalan2 dari Shikin macam dekat bawah ni :

  • Kenalkan diri awak
  • Antara pulau atau bandar, mana satu pilihan? kenapa?
  • Pencapaian yang terbaik dalam kehidupan awak?
  • Antara beruang panda, kucing, hamster dan arnab, mana satu pilihan awak? Kenapa?
  • Pendapat awak tentang jurnal saya?
  • Warna kegemaran awak
  • Apakah genre buku kegemaran awak dan kenapa awak suka genre tersebut?
  • Siapakah idola awak dalam kehidupan?
  • Barang yang WAJIB awak bawak semasa keluar dari rumah.
  • Tempat percutian idaman awak?  


Jawapan saya CB :

  • ·      Nama saya Cik Cahaya Bunga atau boleh je panggil CB Erin. CB anak ke 3 dari 4 adik beradik.. Seorang ibu tunggal.. Mempunyai seorang cahaya mata bernama Mia.. Umur CB 28 tahun.. Bekerja di sebuah company swasta sebagai kerani khidmat pelanggan.
  • ·      CB suka pulau.. Sebab dapat merasa tenang, damai berbanding bandar yang sesak dan padat.
  • ·      Pencapaian terbaik?? Hurm apa ye?? Pencapaian terbaik tu mungkin dapat menjadi seorang ibu kepada seorang puteri.. Biarpun CB terpaksa mengharungi semuanya sendiri tanpa bantuan, alhamdulillah dengan semangat dari keluarga CB mampu bertahan sehingga kini..
  • ·        Mungkin kucing sebab dia manja.. Tapi CB tak boleh bela kucing sebab Mia ada alahan..
  • ·        Jurnal Shikin banyak membantu dan memberi info kepada pembaca2 yang berkunjung… Dan CB suka dengan templete yang baru ni… Nampak kemas..
  • ·        Warna kegemaran CB berubah ikut umur kot…hahahahaha… Tapi untuk masa ni CB suka warna purple..
  • ·        Buku ye??? CB suka baca novel.. Novel2 fiksyen atau cinta.. Sebabnya boleh membantu sikit dalam pengaturan ayat dalam penulisan..
  • ·        Idola CB dah tentulah mama CB.. Kegigihan dan kesabaran dia sangat2 buat CB kagum.. Mama sangat tabah menempuh dugaan yang datang dalam hidup dia..
  • ·        Of coz sekarang ni kena bawak handphone dan wallet.. Tak ada dua nie kompom tak keruan la CB.. Mesti nak cepat2 balik rumah.
  • ·        CB nak pergi korea.. Hahahaha… Macam tak kena je kan?? Tapi seriously memang teringin sangat.. insya allah kalau dipanjangkan umur..

4

A'ishah K. said...

saya baru je jumpa blog cb ni sbb cb join ga saya. baru tau cb ni ibu tunggal. semoga terus diberi kekuatan dear. btw umur kita lebih kurang je.. Hehe

Shikin Razali said...

Assalamualaikum, thanks CB kerana sudi jawab soalan akak.. =D anyway jawapan CB memuaskan hati juri, ahakss...! =D hihi

Cik Cahaya Bunga said...

@A'ishah K. hehehe... tq aishah... ;)

Cik Cahaya Bunga said...

@Shikin Razali wsalam shikin..ahaks mujur diterima..hahahaa

Tabung Mia

Menarik Disini