POT LUCK YANG SEMEMANGNYA LUCK

Selamat tengah hari uolls…makan apa tadi?? Moga korang pun dah  mengisi perut sehingga kenyang dan dapat memberi tenaga untuk korang buat kerja hari nie.. Bak kata Cik Bunga pagi tadi yang hari nie ada pot luck kt opis kan?? (ingat tak..ingat tak??) Alhamdulillah rezeki hari nie.. Ada macam macam menu.. Pizza mini, karipap ayam, bubur jagung, bihun goreng dan puding mangga hasil air tangan Cik Bunga sendiri.

Tapi..nak dijadikan ceritanya malam tadi Cik Bunga off data handphone konon kononnya nak jimat bateri la kata ko..sampai opis tadi lepas beli sarapan baru la on data..tup tup masuk la meseg dari kawan seopis bagitahu tak payah beli sarapan sebabnya dia da beli banyak.. Nah ko dia beli 20 bungkus nasi lemak.. Ya allah s perut..da terlebih pulak Cik Bunga punya makanan hari ni..




Ha…lau korang nak tau ni sebenarnya sarapan yang Cik Bunga beli pagi tadi.. Terpaksa la Cik Bunga makan untuk lunch.. Yela tak elok kan membazir makanan.. Orang kat Africa sana sampai tak cukup makanan kalau nak dibandingkan kita dekat Malaysia ni…



Alhamdulillah rezeki time2 gaji nie.. Memang kawan2 opis rajin bebenor la buat pot luck..puas makan sama2 merasa dan mencuba resepi baru…dari sini tu yang datangnya mood rajin nak ke dapur tu… Bak kata Cik Bie pulak syukur la kalau da rajin tu jangan hangat2 tahi ayam udah lew…

Tabung Mia

Menarik Disini